For dig, der rejser med handicap på TUI fly

Hvis du som passager ikke kan komme til en nødudgang i flykabinen uden hjælp, betragtes det som et en funktionsnedsat tilstand indenfor flyverden. For dig som passager, kan vi tilbyde forskellige former for assistance, for at gøre flyrejsen lettere.

Det er vigtigt at du meddeler os ved bestillingstidspunktet, hvis du har brug for assistance i lufthavnen. Det kan eksempelvis være bærehjælp, hvis du har brug for en kørestol for at komme om bord på flyet eller hvis du har en manuel/elektrisk kørestol, som du vil have med på rejsen.

Manuel kørestol

Hvis du rejser med en manuel kørestol, bedes du kontakte os, hvis højden på kørestolen overstiger 86 cm, som er den maksimale højde. Kan den manuelle kørestol klappes sammen, behøver du ikke at rapportere det.

Elektrisk kørestol

Rejser du med en elektrisk kørestol, skal du inden afrejse sende information til flyselskabet om:

  • Længde
  • Højde
  • Bredde
  • Vægt
  • Om den kan klappes sammen
  • Batteritype

Vær opmærksom på at Litiumbatterier på en elektrisk kørestol skal fjernes fra kørestolen og pakkes separat i håndbagagen under flyvningen. Max. grænsen er 160kW pr. batteri.

Ovenstående information mailes til tuifly@tui.dk så snart bestillingen er foretaget – dog senest 48 timer før afrejse.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp er du velkommen til at kontakte os på telefon.

Om bord

Passagerer med funktionsnedsat tilstand tages så vidt muligt om bord først, så der bliver tid til at finde sig til rette inden andre passagerer kommer om bord. Vi beder derfor passagerer med funktionsnedsat tilstand om at befinde sig ved gaten senest 50 minutter inden afgang.

For at kunne rejse alene med funktionsnedsat tilstand, skal du selv kunne komme til eksempelvis toiletter og udgang om bord. Rejser du med en personlig assistent eller anden hjælp, må denne person max. være behjælpelig to passagerer på flyrejsen.

Siddepladser

For dig, der vil forudbestille en plads i flyet er der på grund af sikkerhedsreglerne visse restriktioner for, hvilken plads du kan vælge. Det er ikke muligt at bestille midterpladser, siddepladser ud mod gangen eller pladser i tilslutning til udgang/nødudgang.

Mere information

For mere information om EU-reglerne for personer med funktionsnedsat tilstand, besøg Trafikstyrelsen