Medicinsk udstyr

Medicin

Med om bord findes altid enklere udstyr såsom plaster, næsedråber og hovedpinetabletter. Har du brug for en specifik medicin, skal du altid have den lettilgængelig i din håndbagage.

På alle flyvninger findes mere avanceret sygeudstyr, men det må kun anvendes i akutte situationer og af et autoriseret sygeplejepersonale. Der er også hjertestarter om bord.

Ilt

Medicinsk ilt er kun tilgængeligt ved akutte sygdomstilfælde om bord. Har du brug for ilt i løbet af flyvningen, skal du selv medbringe dette.

Antal medbragte iltflasker er begrænset til max. fire stk. pr. flyvning. Du bedes derfor informere vores Kundeservice senest syv dage inden afrejsen, hvis du planlægger at medbringe iltbeholdere.

Obs!: En lægeattest der bekræfter, at du er tilstrækkelig rask til at flyve og at den ilt du medbringer er tilstrækkelig, skal medbringes og fremvises i indcheckningen både ved ud- og hjemrejse.

Sundhedstilstand

Alle rejsende skal opfylde visse sundhedskriterier. At flyve kan forårsage stress for kroppen. Er du (eller har du for nylig været) under medicinsk behandling, anbefaler vi dig at kontakte din læge, for at høre om det er tilrådeligt at flyve og for at få en eventuel lægeattest, der godkender din flyrejse.

Sygdom

Bærer du på en smitsom sygdom som for eksempel skoldkopper, røde hunde, mæslinger, fåresyge eller lignende bør du afbestille din rejse, da du vil blive afvist ved afrejsen i det tilfælde, at symptomerne er tydelige. Diagnoser som ovenstående kan udgøre en direkte trussel mod andre passagerers sundhed og sikkerhed. Det er derfor ekstra vigtigt, at du tjekker din afbestillingsforsikring ved køb af din rejse.

At flyve med gips

De fleste kan rejse med en gipsbandage. Der kan opstå hævelse under gipsen, hvilket kan forårsage smerte og påvirke helingsprocessen. På grund af dette bør personer ikke flyve, hvis de har haft gips på i mindre end 48 timer. Hvis du alligevel vil flyve og har haft gips på i mindre end 48 timer, skal gipsen deles for at du skal kunne gennemføre flyvningen.
For flyvninger over seks timer kræves en lægeerklæring "fit to fly" for at kunne flyve med en kropsdel i gips.

Hvis en passager ved indcheckningen eller ombordstigningen på flyet vurderes at være for syg til at flyve, kan kaptajnen nægte den rejsende at deltage i flyveturen.