Gravid

Afhængig af, hvor i graviditeten du befinder dig, kan du få brug for at medbringe en lægeerklæring på ferien. Bemærk venligst, at lægeerklæringen skal være max 14 dage gammel og skrevet på engelsk. Desuden skal navn og telefonummer på læge/ansvarlig jordemoder, terminsdato, om du bærer et eller flere børn, samt at du er frisk til at flyve fremgå af erklæringen. Du skal være forberedt på at vise erklæringen ved boarding til incheckningspersonalet samt kabinepersonalet.

Uge 0 - 28
Der er ingen særlige begrænsninger. Vær opmærksom på, at hjemrejsen også skal være indenfor denne periode.

Flyselskabet TUI fly kræver at du medbringer en lægeattest på alle flyvninger efter den 28. graviditetsuge.

 • Uge 29 – 36
  For flyrejser der er der på 8 timer eller mere, må du flyve til og med den 34. graviditetsuge. Til og med den 36. graviditetsuge kan du godt tage på flyrejser indenfor EU. Vær opmærksom på, at hjemrejsen også skal være indenfor denne periode.
 • Tvillinger eller flere
  Hvis du venter tvillinger skal din hjemrejse senest ske i uge 32.
 • Uge 37 – 40
  Af sikkerhedsmæssige årsager kan du ikke flyve med TUI fly.
  Hvis du ikke har nogen lægeerklæring, kan vi kræve en undersøgelse af dig på rejsemålet. Du skal selv stå for omkostningen, hvis undersøgelsen er afgiftsbelagt.
  Obs! Dette er TUI fly’s egne regler. Udover dette har hver enkelt land sine egne regler. Du bør derfor søge information hos landets ambassade og hos dit forsikringsselskab for at høre, hvad der gælder for din ferierejse.

For eksempel skal du ved rejser til Tyrkiet efter den 28. uge medbringe en lægeerklæring på engelsk. Generelle forsikringsvilkår omfatter ofte kun perioden til og med uge 28, så tal med dit forsikringsselskab inden rejsen.